Alhamdulillah…selesai sudah….

Monday, December 20, 2010 Nizam Riadzi 0 Comments



Sedar tak sedar..rupa2nya Nizam dah pun habis exam..and its mean that this sem pun dah habis…Berakhirlah sudah kehidupan sebagai pelajar semester 3 tahun nie…hemm..macam2 pengalaman Nizam dapat sepanjang semester nie. Ada suka, ada duka, ada pengkhianatan ada penting diri sendiri, ada persahabatan and macam2 la…kira kesimpulan semester nie memang banyak la yang Nizam belajar. Rasa macama tak percaya je…pejam celik-pejam celik…dushhh…dah nak masuk semester 4…Wahhh, kira Nizam dah jadi Senior sesanggat dah la nie…Aiiiyaaa…kertu sudah…hehehe..
Pengalaman semester 3 banyak member pengajaran pada Nizam. Apa yang Nizam dapat tahun nie memang banyak suka dukanya. Ada jugak terlepas peluang. Macam sekarang nie time Nizam tengah duk lepak kat rumah, Nizam terlepas ngan FESTKUM…(FESTIVAL KEBUDAYAAN UNIVERSITI MALAYSIA)…huhuhu. Nizam tak tau pun yang UUM jadi tuan rumah, but I think I have read about that…but, entah tak tahu la pulak…Nizam teringin jugak nak join projek2 macam nie. Yelah…kita duduk dekat Universiti nie sekali seumur hidup…lain la kalau ada peluang lagi, Nizam diberi kesempatan oleh Allah S.A.W , mybe Nizam dapat sambung Master pulak kan…Hope so la…Amin…;p. Ok..bebalik pada cite festkum..hemm, sedey kan..nak join but tak tau. Member2 pun bukan nye nak ajak…but sape je mber Nizam yang join…hahahaha….kebanyakan member Nizam tak minat nak join mende2 cam nie. Nizam nie plak jenis nak join itu ini, kire tak reti nak duduk diam…so, join je la kan…thus ada banyak pengalaman sama nanti…ala…klau tak join boring…tengok macam sekarang, Nizam duduk je kat rumah…huhuhu..bohsan yang gaban..nak klua..hahaha, budget dah lari la, lagi pun tak tau nak kluar ngan sape. Member kat Ipoh semuanya ada hal n agenda ngan geng2 diorang ja..so, Nizam out…kakaka…senyum je lah..kadang-kadang terasa gak..but…ok…Nizam gila2, no big deals with that silly thing.
Just like I tell you before, semester 3 memang banyak pengalaman yang best. Antaranya this is my first birthday gangbang…aiiiyooo…havoc siot…best sangat…I will remember that night for my hold life. Thanks to all my BUAYA geng…diorang la yang memeriahkan malam hari jadi Nizam. Before this Nizam mana sambut pun birthday2 nie…Wat bodo ja…stakat wish2 from mber2 gna hp, xpon Nizam yang tel diorg…hahaha..sedey2…n this sem, hemm…best…Nizam kena mandi air maggi + sabun cuci bju + air the/kopi + ape2 lagi tah…..n tak lupa telor omega…perhh…memang terbaek…(sayangnya Nizam takda pix)..nak ada macam mana kan, dah Nizam yang kena..haha..Before that, kitrg buat kat mber Nizam dulu, kira ni ala2 kes balas balik la nie…aiiiyooo….Dalam kejadian menyayat hati tu. Nizam dapat hadiah xtravaganza siot…besar nak mampos….semacam je berat dia…Dengan perasaan gumbira n riaknya, buka la hadiah tu…last2…air botol mineral penuh…wahahahah…terbaeklah…tq to my BANGKAI frenz…FARA PAA n FINNAKIF FINA….sory jugak, botol2 tu Nizam tak tau ade kata2 kat setiap botol,so Nizam n the BUAYA geng main air la malam tu…hahaha…but, I also get the big birthday card from them…so sweet, ada signature from all my frenz…thankzz a lot guyz…;p
What else..hem, semester nie jugak Nizam dapat merasakan suatu penghinaan or lagi sedap penting diri punya member….huhu…ada la satu tugasan nie, I need to use a lappy, but my lappy ada kat rumah n the due date for that asgmnt ada la tgl hujung2 nyawa ja…uhh..memang merana hidup. Nizam jenis tak suka guna barang orang, so I use the lab computer to do that asgmnt…and nak tau, ada la dalam 7 ke 8 komputer nizam guna, ada 9 ke 10 kali buat video yang sama gara2 komputer dekat lab banyak virus n slalu hang….wahahahahaha…memang nak menangis Nizam buat…sedeh2..and sampailah harinya Nizam kena submit the asgmnt…malam tu, video2 tu hilang…perhhh…nak menangis rasanya…so try la mintak lappy kat beberapa mber nie…uhuhu…sakit hati toi…macam2 alasan diberi, kadang2 alasan tu tak logic…kan senang if just cakap…sory, x boleh…x payah bermadah berhelah…n for that I know whos my real frenz…once again…thankz a lot to FARA n FINA because they save me…lagi 2 jam before the due of submition…diorg tolong Nizam siapkan video tu…sambil2 tu…kitrg makan satay…waahahaha…ye lah, UUM buat jamuan raya,jemput artis bagai…so ape lagi…hahahaha…Nizam n Fina p beratur banyak kali tuk ambik that satay…n fara jaga lappy n tgu the satay..hehehe….finally the video siap, perut kenyang n berkat kesabaran tu..video Nizam dapat markah full…15/15…wahahahaha…sgt bangga n teruja…berbaloi ngan kesabaran tahap Hippo…;p
Semester nie jugak bagu Nizam ramai kawan baru…Semuanya gila2...Alhamdulillah, syukur Nizam sekarang ramai kawan2 yang Nizam boleh katakana memang boleh Nizam mengadu masalah. Best sangat bila diorang ada…even gila2 but still diorang boleh diharapkan. Thanks to all BANGKAI…;P. Semester nie kan semester satu, so kira macam biasalah ada je kes2 ribut…macam tahun lepas kes ribut banyak pokok2 tumbang sampaikan hempap kereta student…huhuhu..sedey2…n this year…lagi gila teruk bencana BAH besar melanda Kedah, Perlis n Kelantan. Banjir memang xtream teruk dekat kedah, just imagine, sawah dah jadi laut…seram pulak bila drive kereta, rasa macam nak terjunam kat tali air je..huhuhu…memang giler…And because of that jugak, exam Nizam ditangguh sebulan…kira bagus la kan..but,…cehhh…kalau dah namanya balik rumah..hemm…cuti tu, cuti jugak la…bawak la sejuta buku pon…haram nak disentuhnya…hehehehe,….
Sebenarnya banyak lagi coret2 semester 3 yang Nizam nak kongsikan…but cukuplah sampai sini…Alah…macam korang jugak…setiap kali kita nak bertukar tahun atau kelas or kerja, mesti akan tinggalkan memori kan..tak kira la, pahit ke, manis ke…suka duka semuanya best. Kadang2 yang buat kita menangis tu yang buatkan kita ketawa bila kita teringat balik…kan…;p

p/s : harap semester depan adalah lebih baik n lebih bermakna…tak mau ketinggalan apa2..;p

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...