perjalanan sepanjang percutian...2

Monday, June 14, 2010 Nizam Riadzi 0 Comments


Ok, sambung balik story nizam holiday...hem...sampai je kat Ipoh..waahhh...home sweet home betoi, bukan apa, its mean that x payah la nak kuar duit lagi..maunya tidak..kat KL jalan ckit duit, jalan ckit duit...orang kaya pun leh bangkrap klu cam nie..huhu..penat sangat, sampai kat umah, xde siapa..yelah..aku sampai dalam jam 12 tghari..time2 cam nie biasanya mak tengah meniaga lauk kat depan (tepi jalan ja...;P)...hemm..apa agi..beg suda dapat, proses laptop r..huhuhu..my lappy, da lama akku rindu tuk mgunakanmu..dan kini akhirnya..teruja giler nak gune lappy..haha..cam lappy baru plak..padahal da macam siot ja lappy ak nie, cam nak kne tukar bru..hemm..sabo je la...


Ok, malam tu Nizam x kuar mana2 pon, just lepak kat umah...emm..pas beberapa hari kot, Nizam flow geng2 p rumah mber kitorang kawin..Norlida..waahhh..akhirnya, sudah seorang mber F6 kawin..hem..ak p rumah mber bff ak dlu mr.Haris..haha..parking moto kat c2 then drive krete kanc die p umah faiz.. Kitrang janji ngan bie tgu @ kumpul kat umah faiz. Pada awalnya kumpul dalam jam 11 pagi..alah, janji melayu..(x suka ayat nie )..nak wat cam ne...11 am...mean 11.30 kan..haha...so, dlm kul 11 lebih nak dekat jam 12 bru kitrg sampai umah faiz..Ala, xde siapa pun lagi, geng2 lain pun x sampai lagi...AGAK DAHHH...hahaha...time sampai kat umah faiz, just ada Faiz n adik2 die then Bie...mak n ayah faiz xde..kuar asenye, p teman sedara bli perabot baru...wowwww...BESTNYA if aku dapat blikan perabot baru tuk mak..haha...xpe2..insyaAllah..x lama lagi..AMIN..


Hemm..tgu punya tgu..so, apa lagi..dalam jam 12.30 pm kitrg gerak r p rumah norlida..letih tgu minah2 lain..so gerak dlu r...K, sampai kat umah norli, suasana memang meriah..orang pun dah ramai..kat c2 kitrg jumpa mber2 lain jiran sebelah..f6..haha...ada zul, anum n haslini...WAHHH...da lama x jumpa diorg..zul cam 2 jugak, xde beza pun,gler2 die je, anum still rock n roll n haslini, wahh...kalah pengantin die punye fashion..haha...Time kitrg sampai Lida tengak sebok pose maut tuk wadding pix die..so, kitrg nie ape lagi..menyelinap gak la nak snap2..tambah2 aku..hantu gambar..mane boleh lepas peluang..kan2..haha..so, ak snap seberapa pix yg aku ase cun..nie antara pix die...


Hemm..kitrg memang tepegun tgk norlida..memang nampak la seri pengantin tu ha..hoho...Merah menawan tu..hem..pe2 pon kitrg just mengharapkan moga Norlida n Suami akan kekal bahagia hingga ke akhir hayat..tu je..Tahniah Norlida...;P (aku bile la plak..awek pon xde..huhu)


K, pas 2..wat pe agi ek..emm...x p mana 2 dah kot, just ikut family la, ngan mber xde dah..wat masa nie la kan..cos malas nak p sana, g pon adik ak guna motor so xleh kuar la, patah kaki kejap..hha..adik aku keja McD, so mmg kne guna motor la..well, mengalah je la..huhu...


Sepanjang lepak kat umah...banyak gak ak belajar, rupa2 nya banyak toi masalah yang disembunyikan mak ak, hem..macam2 prob ade..so aku try la jugak nak setelkan, but satu selesai...5 masalah plak yang timbul..adoyai..macam2..hal..huhu...Ok, bebalik pada holiday...Kakak kedua nizam Angah balik dari melaka ngan anak sedara nizam..wahh..rindu gler kat Haikal (anak sedara saya)..degil gler budak nie, lain macam lincahnye..huhu..penat gak layan kerenahnye..hha...hemm..macam sekarang nie 14 jun 2010, ari jadi anak sedara nizam yang sulung, Aiman, 4 ari lepas ari jdi adik die Batrisya..huhu..soryla anak2 sedaraku..pak lang xde duit la nak bg adiah..huhu..terkilan ckit, but nt insyaAllah klu da ade duit kite p jejalan ye..bukan kamu dua ja..semua anak sedara pak lang...ngan nenek, pak su n mak2 korng sekali..kite p jejalan..hemmm...salah satu impian aku tu la dia..haha..cam budak2 kan..;p


Macam semalam kitrg pergi ke kawasan perkelahan yang bleh tahan terkenal bg orang2 ipoh...kat Chepor..huhu..sebut je Chepor, org tau dah kat c2 ade air sungai yng jernih n sejuk gaban air die..aku sendiri dah lama sebenarnya x pergi ke sana, but alang2 akak aku dah ajak, so apa lagi..flow up la..haha..lg pon ari2 mber2 ak wat bbq kat Chepor, but ak x join la..bukan ape..kenderaan xde..malas la nak suruh diorg menyusah diri datang umah ak..umah ak special ckit..jauh dari diorg..ye lah..umah lotcrner la katakan..huhu.....tp klu dipikir2 balik, diorg boleh je ambik ak, sebab klu nak p Chepor mmg kne lalu kat area umah aku dlu..huhu...but, nak wat cam ne kan..if diorg x mau ambik..kite wat bdo je lah..g pon ak pon xde duit time tu..hhaha..nak tumpang org, at least kne isi minyak, toi tak..haha...


So, p mandi ngan family lagi best..dapat gak jejalan 1 family..but adik aku la plak xde..hem..da kureng 1 kes..huhu..anyway its happy moment 4 me n family..lovin it ssssooooooo muchhhhh...!!!!!!! 


Wat masa sekarang ak x p mana2...just duduk rumah sementara menanti dengan penuh debaran bile result exam nak kuar...uhh..memang nak luruh je asenye jantung nie..huhu..berdebar gler asenya..huhu...k, sampai cnie je dlu...cuti ada dlm 3 mgu lagi...so, nanti klu nizam p jejalan lagi..kita sambung story ke 3 plak k..haha..HAPPY HOLIDAY SEMUA...:P

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...