perjalanan sepanjang percutian...

Sunday, June 13, 2010 Nizam Riadzi 0 Comments


Percutian belum lagi berakhir, tapi aku saja nak tulis..bukan apa, saja nak cerita apa yang aku buat sepanjang cuti kat umah...well, lepas je peristiwa hilang beg time nak balik ipoh..aku mmg agak berhati2 la..semua barang penting ak pegang, yg ala2 tu xpe lah..huhu..k..beg aku selamat jumpa balik..orang yang terambil beg tu telefon aku awal pagi rabu kalau x silap la...die kata beg ak ada dengan dia..dia jaga..n yang bestnye beg tu kat setapak, KL..ak kat IPOH..mendenye nak p sana..adoyai..pening jugak pikir cara nak ambik beg tu balik..

Esoknya, malam aku pergi jumpa mber2 lama..wahhh...windu gler ngan diorang..aku rasa best x terkira, dapat balik jumpa mber2 lama aku..haha...Kitaorg lepak kat Kedai Mamak Naina..da tukar nme sbrnye, tp ak lupe plak..huhu..Ada Haris, Bie, Faiz, Pian n Wan Radzi...wahh..mber2 laki form6...just prakash je xde..if ade..lengkap la geng2 zombie..haha..Kalau dekat ipoh, diorang je la mber2 ak..ye la..xde org lain dah pon..just diorg je la mber2 aku..haha..ckit je kan. tapi mmg best n aku syukur sgt dpat knl mber2 segila diorng..huhu..Kitrg borak lama jugak..dr kul 9 sampai kul 1 pagi...nsib mak msing2 da mule tel, if not..maunye kitrg lepak lagi nie..haha..

Hemm..macam biasa, selalunya kalau aku cuti ak akan tolong mak aku meniaga kat tepi jalan..Pacak payung je..hem, ntah la..banyak betul saingan sekarang nie..kalau dlu, sehari paling koman untung bersih boleh dpt rm400 la..meniaga 3 jam..tapi sekarang..huhu..meniaga 4 jam pon x conferm rm100 blh dpt...uhh..orang da xde ke ??? atau sebab da terlampau ramai yang meniaga lauk cam mak ak nie ha...tambah2 banyak plak restoran baru dibuka kat kawasan perumahan aku nie..adoyai..cobaan betol..memang krisis kewangan je asenya..huhu,..

Owh..lupe nak cite, time ak sembang ngan mber2 kan, kitrg plan nak p Genting n KL..wahh..peluang baik la bg ak..nak ambik beg..tu je motifnye..haha..bukan lain pun..klu nak diikutkan x mau flow, sb duit pon xde..but nak wat cam ne..pkir beg ak..ngan barang2 sume ade kat dlm tu..ape lg..flow up jugak lew..Hari isnin petang, dari Ipoh ak flow mber2 ke KL..nsib mak bg flow, n nsib akak ak bg rm100..dpt la jugak wat2 duit blje..sepanjang pejalanan ke KL, dpt la jgk kitrg mengumpat n story psai hal msing2..hehe..hem..nak tau..setibanya di KL, makin lajula duit kitrg nie mengalir...nak menangis ak ase..jap2 tol..adoyai..hampeh toi jalan kat cnie..sabo je la..Ak,bie,faiz n mat 4 org ke KL..sblm p genting kitrg lepak kat umah Mat dlu..kat wangsamaju..huhu..leh tahan gak umahnye..umah kondo x brape mewah..haha..Mat nak pindah umah..so motif die pon nak kitrg tlg2 la angkot brg...well ak plak nak ambik beg ak..semua ade motif..janji fair n squer..haha..

Dalam 1 pagi kot, kitrg still melepak n jejalan kat sekitar KL, p KLCC, jejalan kat sekitar c2 je..tgk BB punye nite life..woww...leh tahan KL ekk..haha, jd perak la kejap..but...serabut bg ak..x tersusun cam kat ipoh n dubai..wahh...pe kan daya..haha...hem..da dlm kul 3 pg kot..bru sampai umah mat..kat umah blh plak bebudak 2 c bie n faiz main carom..siot ja..ak nak menongeng ja rasanya..nak tdo suda..but mber la katakan..sabo je la..aahhaa...kitrg tdo malam pertama kat umah mat ngan penat n nyeyaknya...pagi2 agi kitrg bgun esknye n tros grak ke destinasi...GENTING HIGHTLAND...

Ok, sampai sudah kat genting..memang best..nak tau sebab ape..banyak pelancong INDIA da...adoyaiiii....wrong timing toi la..siot gler..nak naik pe2 pon sume full..berbaris memanjang cam siot..x pernah2 ak kne berbaris cam 2..pertama kali la kirenye nie ak berbaris kat genting..da la bli tiket paling mahal...full teampark punye tiket..huhu..anyway..best sesangat..jejalan ngan mber lain asenya..hemm..dalam diam, terdetik gak kat ati ak..kan best klu dapat jejalan ngan mak n family kat cnie..da lama sangat x jejalan ngan mak..sian mak..keje je..huhu..sedih plak asenye..Mak..i love u so much...

K, abis p genting kitrg jejalan timesquer esknye..wahhh..besaq le tahan...haha..ok la kan, but x meriah la..bosan ja aku ase..xde pe pon..(xde duit//2 yg bosan 2..haha)...pas2 kitrg p plaza lowyat..jejalan mencari pe yg patut..wlpu duit memasing xde suda..haha..then balik umah...sampai kat umah..pian tdo tros..letih la tu..ak, faiz n bie p mandi kolam plak..haha..sengal2 badan abis..best siot..haha,,,malam seterusnya kitrg tlg mat angkot barang2 n then esknye kitg balik umah la...balik ipoh sudah....huhu....

percutian x terhenti kat c2 je tau.....sambung lagi nanti...hehe

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...