menara terbaru,...tinggi siot BURJ AL MELL, JEDDAH.

Wednesday, June 16, 2010 Nizam Riadzi 1 Comments


UHHH...Fuhhh siotttt....tadi saja la nizam search image tower tertinggi kan, konon2 nak tengok la perkembangan terbaru menara tertinggi dunia kat Dubai tu, Burj Khalifah kan..haha...memang power...tinggi siot menara tu, KLCC pon x abis panjat lagi, nie dah menara tinggi cam tu plak..Klu x silap Nizam la kan, tgi die dalam 160 tingkat...2x ganda KLCC tu...KLCC boleh kalahkan ketinggian tu klu KLCC digabungkan jadi satu, x kembar dah...yang satu dipacak keatas yang satu lagi...ha, baru boleh lawan Burj Khalifah tu....TAPI...tetap x boleh kalahkan satu bangunan maut siot tinggi die..nak tau bangunan ape..Bangunan tu diberi nama Burj al Meel, kat Jedah, Makkah..memang x leh blah tinggi die...


tgi siot kan bangunan nie...tenggok sendiri r brape tinggi nye tu ha, x faham lagi tinggi die macam mana, tengok pix yang nie plak k.    







ha, korang da nampak apa yang Nizam cuba katakan tadi ??? Tinggi kan menara nie..Berbeza giler ngan KLCC kite, but Im still proud with our own KLCC..love you KLCC...hahaha...Ok, menara Burj Al Meel nie dikatakan sedang dalam proses pembinaan, kalau x silap syarikat KINGDOM HOLDING COMPANY (KHC) yang handle n cadang nak buat projek bangunan giler gaban tinggi nye nie. Nak tau kos die wat masa sekarang, baru buat tapak tau...yang lain x siap ape lagi..rangka pon xde..ok sedia ekk...Projek nie dah telan belanja sebanyak ehem..ehem...SR 75 MILION @ US$20 MILLION...uh...x ke cekik darah dengar jumlahnye tu...huhuhu....memang giler sito tinggi nye kan..haha...

Well, memang Al-Quran tu magik, Memang Nabi Muhammad S.A.W hebat..nak tau sebab apa, dari zaman brape ribu tahun dulu lagi, nabi kita dah cakap...manusia akhir zaman akan berlumba2 nak buat bangunan tinggi-tinggi. Memang power kan, semua tu sedang berlaku sekarang. Kalau dulu orang kata nabi gila, tapi ternyata semua tu adalah benar. Syukur sangat sebab Nizam lahir sebagai umat Islam, tapi kena ingat jugak...Kita Islam, tapi Islamkah kita. Nizam selalu jugak soalakan diri Nizam dengan soalan2 macam tu, bukan apa..tuk motivasi jiwa n diri ja..haha...

Hemm...amacam, korang boleh bayangkan x yang bile bangunan tu siap nanti macam mana kita nak snap pix ngan bangunan tu biar full building nampak...mesti susah siotkan...Menara KLCC pon terbaring2 kita nak tangkap bagi nampak full building, inikan pulak bangunan yang Nizam rasa kne buat lagi satu KLCC, pastu cantumkan semua 4 bangunan (kan KLCC kembar..) jadi satu..ha..baula sama tinggi...huhu..hem, lantaklah..biarlah apa diorang nak buat, kita memerhati ja dari sini. Bukan apa, yelah, berlumba-lumba buat bangunan bermilion-milion, tapi nak hulur RM1 pon x mampu bagi kat budak-budak yang kebuluran kat seluruh dunia nie Wat hampeh ja, tu blom story pasal perang kat Negara-negara jiran diorang sendiri. Hemm...wat diorang semua (mangsa perang n kebuluran) Nizam harap suatu hari nanti adalah insan yang boleh hulurkan sumbangan ataupun buat bangunan tertinggi kat dunia tempatkan diorang kat c2, wat umah anak yatim ka, bagi kerja ka, pe2 je lah, asalkan diorang x susah n kebuluran..n apa yang penting diorang boleh jugak hidup sempurna n bahagia aman macam kita kat Malaysia. Im proud to be Malaysian....

You Might Also Like

1 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...