setahun berlalu.. semester 2..da abis..

Saturday, May 08, 2010 Nizam Riadzi 0 Comments

Sekarang nie baru je habis semester 2..maknenye dah 1 tahun aku blajar kat UUM. Hem, banyak betul cerita suka duka yang berlaku sepanjang semester 2 nie. Ada macam2 yang terjadi.. Aku masih ingat..time semester 2 nie, ada dengar ura2 kalau siapa yang tak aktif dalam DPP (dewan penginapan pelajar),pelajar tu akan dibuang..so terpaksa sewa rumah kat luar lah..Aku nak sewa tu boleh, just masalahnye kenderaan tu la..sakit la..kelas pagi..nak datng lagi..x ke kelang kabut jadinya nanti..haha..So, disebabkan itu..aku try2 la p temuduga. First skali ak p temuduga projek 'MULTICULTURE FESTIVEL' ngan Fiq..mcm2 die tny.. Ye lah, first time la kan, x tau pe2 so menstilah nervous giler gaban..but myb not my luck..ak x terpilih pon..Fiq je dapat..itupon sebab die mtk utk bahagian yg xde org nak..jd ajk makanan..huhu..x sior la aku..;p

Ok, pas 2 ak x putus ase..trus lagi usaha..well, dpp banyak projek..so try je, nasib badan dapatla..So, ak n member2 aku c Krol n Anip p la skali temuduga tuk 'WIPEOUT DAY"...and Alhamdulillah, kami bertiga dapat..ak n krol jadi ajk aktvt, anip plak jd ajk promosi..huhu..penat gak upenye..but best..macam2 kitorang buat..aktvt cam xplorace la..senam erobik la..pe2 tah..haha..yg best sukaneka la..da cam budak2 sumenye..back to the old times..;p..

Pas aktvt 'WIPEOUT', ak p temuduga 'TNB WONDER SPRING' plak..ak jadi ajk promosi n aktvt..ahh..yg nie mmg mencabar kesabaran ak..macam2 kne buat..ye lah..ak je pandai photoshop..so diorg suruh reka mcm2..but ble da reka byk plak complian ye ha..hem..but, bgus jugak..makin byk complian, mkin power plak phtshop ak tu..;p..

Disebabkan aku nie terlampau minat phtoshop..de la satu ari 2 kan p dajal nye member ak c Anip tu ha..;p, Lawak pulak bile ingat balik..ak p la mergekan gambar2 gedix die..wat mmg gedix hot habis la..pas 2 p post kat FB..wah..pe agi..mber ak tu mengamok r..de la dlm 2 minggu merajuk x tegur ngan ak..so, 4 the truth..ak cite kat cnie la ek..hahha..ak wat la satu drama korea tuk eratkan balik..ala, ak tau c Anip tuk jual mahal ja, nak aku pujuk la konon..ak pon pale batu gak..x mase nak say sory2 nie..so alternatifnya wat la drama Korea..nak tau jalan cite die cam ne..haha..k, cam nie...suatu hari, seorang sahabat terpaksa pergi meninggalkan semua kawan2 die kat U sebab ada emergency ngan family. Family memaksanya tuk menetap d London..n utk itu, die terpaksa pergi secara tergesa2..so terjadilah adengan trajis yg mane..die n mber2 berpelukan sb akan terpisah terus...huhu..itula kisahnya..but...on the way nak p airport, die patah balik sb x sgup tgalkan kwn2 n diorg pun bersama2 kembali belajar d u tu ngan gilernye..hahaah..cam tu la carennya..well, lakonan mmg menjadi, cos ak tgk c mber ak yg sorg tu krol tkeluar air mate die..mmg agak terharu la..anip pon..muke ala2 je..cover lagi tu ego die..dalam ati aku kate..nak kne dak ne..jual mahal plak..hahaha..
yg bestnye..ak wat lakonan siap bawak beg besar..mmg real..sebenarnya, beg tu nak bg kat akak aku suruh die bawak balik..ak x gune dah..so alang2 die datang...leh suruh bwk balik terus..x la susah ak nak bawak balim plak nanti..hahaha
so, kesimpulan die..kejadian itu mengajar aku utk lebih memahami kekawan ak yg gedix2 nie ha..adoyai..hahaha...

ok2..pas 2 ak cari lagi projek..k, ak join projek 'SEDETIK BERSAMA, SEJUTA KENANGAN "..program nie dibuat kat umah anak2 YATIM MAK TEH..kat ngan area perlis dah..p kat kedah je..ehm..tuk projek nie, skali lagi ak n krol dgandingkan jd ajk aktviti..wah..memang layan..best n penat GILERRR...tp puas..sronok sngt tengok anak2 yatim tu gembira n tersenyum tawa cam tu..diorang just xde bapa, but mak ade lagi..n ade gak dari golongan yg susah..hem..xpe..susah sekarang, x beerti x boleh senang mase depan kan..janji usaha, tawakal n doa...anip jd ajk promosi lagi..hehe..dalam program nie, ak banyak belajar macam mane nak jadi seorang yg lebih matang, macam mana nak berkomunikasi dengan mereka2 yg memerlukan..ak cuba jadi yang terbaik..walaupun ak tau, agak hampeh..hahaha..

k, pas 2 ape lagi ek yg terjadi..hem..mcm2 sebenarnye..k antara yg lain, ak slalu x dtg kelas HR sebab bgun lambat..x datang KUIZ ETNIK..so effect die markah ak kne tolak 15..huhu..sedih giler..then, OB mmg memeningkan..terlampau banyak kje asgmnt lect bg..Law pun same, sampai nk nagis ak wat asgmnt Law..susah siot..then time exam plak..wawawa.....1 je yg ak blh bla la jugak..yg lain ..terutamanya HR..mmg out habis..adoyai..arap2 x la jatuh bawah 3 pointer ak sem 2 nie ha..;(

k, abis je exam patutnye leh balik dah..but..huhu..what can i say, ade Inglish Communication la pulak..x leh blah..sedey2..kne balik lambat..18 nt baru balik...
Ceritera tuk sem 2 da habis..x sangka kejap je masa berlalu ek..suka duka, riang tawa semuanya dah diabadikan untuk sem nie..n sem baru akan menjelang..arap2 sem 3 nanti lebih baik dari sem nie..bukan ape..sem depan ak solo je..x same class ngan mber2 lain pon.huhu...pe kan daye, diorg x sealiran ngan ak..cos sume lain2..yg same just nak jadi parasit je..baik ak lari awal2..hhaa..k, sampai cnie jew..harapan,persahabatan kami semua akan terus kekal..n yg penting..biarla pointer kekal 3 ke atas...;p, Amin...

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...