tanpaMU apa ertinya CINTA...

Tuesday, April 13, 2010 Nizam Riadzi 0 Comments

Tiba-tiba engkau ada
Kemudian engkau hadir
Laksana kerdil ku memeluk
Lihat aku lebih dalam

Di matamu ku melihat
Ada cinta yang tersirat
Sirami hati merebak

Barangkali aku salah
Ku terdiam bukan bisu
Tahu engkau besar malu
Tutupi rasa gelisah

Biar saja waktu nanti
Yang menikmati kisah ini
Bersamamu aku senang

Belum juga kah kau menyadarinya
Akulah yang pantas untuk kau cintai
Di bawah langit biru aku bersumpah
Diriku tanpamu apa artinya cinta

Arti cinta ini sudah menelan waktuku
Siang malam hanya untuk pikirkan engkau
Sejuta kali aku berani bersumpah
Diriku tanpamu apa artinya cinta

Biar saja waktu nanti
Yang menikmati kisah ini
Bersamamu aku senang

Belum juga kah kau menyadarinya
Akulah yang pantas untuk kau cintai
Di bawah langit biru aku bersumpah
Diriku tanpamu apa artinya cinta


korang mesti pernah dengar lagu nie kan, lagu yang dinyanyikan oleh arti Indonesia Melly Goslow n Ari Lassow. Bait2 lgu nie memang sedap..tp Nizam bukan nak cerita tentang lirik lagu kat cinie, but nak cerita tentang Cinta yang sejati.

Lirik lagu nie adalah berkenaan dengan cinta sesama manusia, yang mana menjadi lumrah dalam kehidupan kita untuk hidup berpasang-pasangan. Namun, disebalik itu, ada yag terlalu asyik hingga kadang kala leka tentang cinta sejati yang selalu berada disampinnya. Cinta Ilahi, cinta teragung yang tiada bandingnya.

Dalam lirik tu sendiri cakap yang "tiba2 engkau ada, kemudian engkau hadir" itu manusia..kadang2 je ada..tapi kalau Allah, dia selalu disamping kita..betul tak. Cuba korang bayangkan, kalau bercinta ngan Allah bukan susah pun, dating pun dalam 10 minit je, kat mane2 pun xpe janji bersih n suci..tul x..5 kali sehari plak tu..x ke best namanye tu..Tiap kali kita dating ngan Allah, mesti ada je benda nak diceritakan,alah kita tak berasa malu pun kan,siap nangis2 lagi..tapi klu ngan manusia kena cover2..ye lah, xkan nak nagis, tambah2 kalau lelaki lagi la nak cover macho..tol x...:)

Namun, malangnya, zaman sekarang macam makin kurang yang nak bercinta dengan Allah, hemm..myb Nizam je yg rasa cam tu..ye la, makin ramai yang wat bodo tentang hal2 macam nie, pandang endah x endah je..apa la susah nya nak bercinta tu.

tanpaMu, siapalah Aku..betul x..tanpa Allah, siapa kita nie...x nilai pun..ntah la, kat dunia myb masing2 ada cerita sendiri, tapi kat akhirat nanti masing2 naktutup cerita tu balik..time tu, nasib la..dah x masa pun..semua dah jadi bubur..insaf la ek..(Nizam pun sama gak)

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...